- Rapid TV

17 ianuarie 2017

VA URMA RAPID MODELUL OȚELULUI?

daniel niculae florin cernat capitani

Rapid s-a adăugat unui număr mai mare de echipe de tradiție care au dat faliment din cauza managementului defectuos al conducerii, iar Oțelul Galați este una dintre acestea.

În urmă cu un sezon, Rapid și Oțelul se duelau pe Giulești într-un meci de Liga 2. Totul părea ok, chiar dacă cele două aveau probleme financiare, și nu foarte mulți ar fi prevăzut dezastrul ce urma pentru cele două foste campioane ale României.

RAPID - OȚELUL, DUELUL DIN SEZONUL TRECUT

Prima partidă dintre cele două s-a disputat în București și s-a terminat la egalitate, 0-0. În retur, lucrurile stăteau diferit pentru gălățeni. Jucătorii din tur plecaseră, iar Rapid a întâlnit la Galați o echipă formată din juniori. Băieții lui Dan Alexa nu au forțat și au învins lejer, cu 3-0, prin "dubla" lui Ganea și reușita lui Vlăduț Morar. Finalul pentru Oțelul era aproape, iar inevitabilul s-a produs, gălățenii intrând în faliment, astfel că echipa a dispărut.

jeslinek rapid bucuresti 2015

După câteva luni, echipa promovată de pe primul loc din Liga 2, Rapid București, i-a urmat pe gălățeni, adăugându-se unor alte echipe istorice dispărute, ca Universitatea Craiova, U Cluj, Poli Timișoara sau Petrolul Ploiești. 

Suporterii moldovenilor s-au regrupat repede și au format o nouă echipă, SC (Suporter Club) Oțelul Galați, pe care au înscris-o în Liga 4 din Moldova.

Chiar dacă se aștepta o explozie de "Rapiduri", au apărut doar două echipe care, într-un fel sau altul, s-au proclamat continuatoarele adevăratului Rapid, AFC și CSM CFR.

În timp ce primii consideră că nu au nevoie de palmares, și că faptul că în 2006 AFC deținea 0,001% din acțiunile clubului lui Copos îi îndreptățește să ducă mai departe tradiția giuleșteană, cei de la CFR au încercat să reînvie spiritul boem al anilor de început. Cele două s-au înscris în Liga 5.

PALMARESUL, BUNUL CEL MAI DE PREȚ

Surpriză sau nu, la finalul anului 2016, s-a declarat falimentul definitiv al Rapidului, astfel că bunurile rămase de la FC urmează să fie scoase la licitație. Printre ele, scaune, mese, dar și lucruri de mare preț, cum ar fi trofeele obținute de Rapid, dar și palmaresul, cel mai de preț bun, cum declara Aurel Brihac, lichidatorul judiciar.

Aici a reînceput duelul celor două grupări rapidiste. În timp ce CSM CFR a declarat că va participa la licitația pentru achiziționarea palmaresului, cei de la AFC continuă să-și mențină poziția și să considere că nu au nevoie de palmares, și că acesta nu este palpabil.

EXEMPLUL OȚELUL

Revenind la paralela cu Oțelul, firma lichidatoare MB Management a anunțat prețul la care vor fi scoase la licitație bunurile clubului, dar și palmaresul.

Trofeele și marca Oțelul vor putea fi achiziționate cu suma inițială de 8.000 de euro, Suporter Club Oțelul Galați fiind favorită pentru a câștiga licitația, în cazul în care nu apare un alt opozant.

Licitația va fi precedată de expoziții în București și Galați, unde vor fi prezentate bunurile ce urmează a fi vândute.

Pentru a putea începe licitația, se așteaptă aprobarea creditorilor, iar în luna februarie s-ar putea ca palmaresul să ajungă la SC Oțelul.

CINE VA CONTINUA TRADIȚIA RAPIDULUI?

Pe lângă cele două echipe ce se luptă pentru supremația din Giulești, AFC și CFR, ar putea apărea și un competitor surpriză, și anume Primăria București, cea care și-a anunțat intenția de a prelua un club cu istorie, prin Alin Petrache, președintele CSM București.