- Rapid TV

18 septembrie 2017

VLAD IGNAT, NOUL PAZNIC AL BUTURILOR GIULEȘTENE

academia rapid bucuresti

Academia Rapid a început sezonul Ligii a patra în trombă, fiind o adevărată mașinărie de marcat goluri, cu 21 de reușite în doar patru meciuri.

Pe lângă această realizare ofensivă, apărarea și-a făcut foarte bine meseria, iar când apărarea a fost depășită, portarul Vlad Ignat a fost imperial.

Deși se părea că Iulian Manea va fi titular, datorită trecutului său giuleștean, tânărul Ignat (21 de ani) i-a luat fața și a păstrat poarta intactă în cele trei meciuri de campionat.

Născut la Alba Iulia, în 1995, Ignat are deja o carieră interesantă. La numai 16 ani a ajuns în Spania, unde a evoluat doi ani pentru juniorii lui Valladolid.

În 2013, a revenit în țară, la Corona Brașov, unde a fost remarcat de scouterii lui Dinamo. După jumătate de ani petrecut la echipa secundă a câinilor, Ignat a fost împrumutat la Cugir, și mai apoi la ACS Berceni.

În sezonul trecut, Ignat a fost la două echipe de ligă secundă, la FC Brașov și Metalul Reșița, iar din această vară a ajuns la Academia Rapid, unde apără cu succes.

Ignat a jucat un meci amical și la naționala U19 a României, în 2014, în victoria, 3-2, cu selecționata similară a Italiei, fiind coleg de echipă atunci cu Nicolae Vasile, George Pușcaș, Alex Mitriță sau Andrei Cerlincă.

* 0 goluri a primit Ignat în cele 270 de minute apărate pentru Academia Rapid